H°ynett

Slowfeeding nettene er laget i polyester, som etter utprøving av mange slags materiale har vist seg å fungere best. Andre materialer kan enten trekke til seg mye vann (fryser), ikke tåle sol så godt, krympe eller trekke til seg skitt. Tråden i Slowfeeding nettene har bruddstyrke på 140 kg.

 

Ved tilvenning til nytt nett:

 • Fortsett å gi hesten høy slik den er vant til ved siden av å ha høy tilgjengelig i det nye nettet, til den selv frivillig spiser av nettet. Da minsker du risikoen for at hesten er hardhendt med nettet fordi den er sulten eller frustrert.
 • For lengst holdbarhet på nettet bør det henge og svinge fritt så hestene ikke kan tråkke på det, holde hoven på det og få spenntak.
 • Huske på å inspisere nettet og høyet hver dag. 
  • Vær sikker på at høyet/surfôret i rundballen er godt etterhvert som de spiser innover, dra ut litt høy her og der og lukt på det.
  • Sjekk at det ikke har blitt noen hull, har det blitt hull så reparer med engang med hyssing eller strips.
 • Ikke sett ut en rundball på flatsiden under åpen himmel. Hvis det regner så vil vannet renne inn langs stråene og inn i ballen og den vil mugne fort. Hvis du setter ballen på rullen så vil vannet renne av i mye større grad.
 • Husk på at Mattilsynets regler er at om fôr legges ut for mere en et døgns forbruk så skal det være tak over.

 

Valg av maskestørrelse:

Det kan synes som om det er veldig liten forskjell mellom 30 og 35 mm, "bare" 5 mm. Men om man regner flateinnholdet så er det 9 kvadratcm på 30mm masker og 12,25 kvadratcm på 35mm masker, så det er 36% større masker på 35mm enn på 30mm.

 • 30 mm brukes til hester som trenger å slankes men forutsetter at høyet ikke er for grovt og stivt for da vil de ikke få stort ut av nettet.
 • 35 mm er standard som gjør at man ikke får svinn, og setter ned spisehastigheten noe til normale hester.
 • 40-50 mm brukes til hester som ikke trenger å redusere spisehastigheten men reduserer svinnet. F.eks. hester i hard trening, unghester, diegivende hopper etc.

Hvis man har varierende behov (ulike typer hester, ulike temperaturer, husk hestene trenger mye mere grovfôr i kulda) og/eller ulike typer grovhet/struktur på høyet, og ikke vet hvilken type maskestørrelse man skal ha, så har Slowfeeding nett som har en maskestørrelse på den ene siden og en annen maskestørrelse på den andre siden. Man kan velge mellom 30, 35 og 40mm. Mest vanlig er 30mm på ene siden og 35mm på andre siden.

 

Ønsker du å lese mer om Slowfeeding?

Gå inn på www.slowfeeding.com